Promjena učitelja?

 

reiki simbolPitanje: Kod mene se učitelj ne može mjenjati, bar su meni tako rekli, ako se promjeni, ponovno se mora proći prvi stupanj, je li to istina?(M.Š.)

Odgovor: Evo, recimo ukoliko učitelj ovakvo nešto kaže na tečaju to je dovoljno da se posumnja općenito onda i u sve ostalo što je rekao.
Elementarna stvar jest da Reiki kao tehnika ne ovisi o čovjeku koji je radi, ili govori o njoj, ili drži predavanje…
Kad bi to bilo tako sljedili bismo čovjeka, a to je apsurd u kontekstu ove tehnike u kojoj je osnov da smo mi samo kanal kroz koji Reiki teče.

Znači, ukoliko si iniciran (ispravno), onda si iniciran. Smješno je i pomisliti da bi se inicijacija mogla “obrisati” mijenjanjem učitelja.
Dakle možemo zaključiti da nije nikakav problem promijeniti učitelja u kontekstu iste tehnike. Naravno, problem se javlja ako na 1. stupnju recimo imaš nekoga tko te podučio u neku reiki inačicu (Karuna, Gaia i sl), ali to je onda priča o 2 različita sustava i tada je normalno da u svakom sustavu ideš od početka.

Luna T.Val

Tags:  

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>