Reiki knjige

Postoji mnoštvo knjiga o Reikiju i ponekad se u tom mnoštvu teško snaći i odrediti što je korisno, što nije, koje su informacije mudre i dobre za našu Reiki praksu, a koje samo zbunjuju.
Kad su je upitali što misli o Reiki knjigama, grand master Phyillis Furumoto je u Zagrebu na seminaru odgovorila da pitanja i nedoumice vezane za svoju Reiki praksu uvijek i prvenstveno rješavamo u direktnom kontaktu sa svojim učiteljima (bitan dio tradicionalnog Reiki Usui sustava – Usui Shiki Ryoho čini usmena tradicija, dakle direktan verbalni kontakt s učiteljem), a da na knjige o Reikiju nikad ne gledamo kao na udžbenike već kao na osobnu impresiju Reikija koju su pojedini autori poželjeli podijeliti sa širim auditorijem.
U kontekstu tog naputka sasvim je redu čitati raznu literaturu, vidjeti tuđa mišljenja, iskustva i sl. no ne miješati vlastitu praksu s pročitanim.  Vaši učitelji su  odgovorni za vas na način da vas ispravno poduče praksi tradicionalnog Reiki Usui sustava, no ako eksperimentirate s nečim pročitanim nitko vam ne garantira tu sigurnost, točnost i porijeklo napisanog. Uostalom što se Reikija općenito tiče, jako dobro znamo da Reiki  možemo samo iskusiti, dok nam čitanje o njemu može dati samo grubu ideju što bi to moglo biti.

bodoshalilareikiknjiga(Zagrizi
Da bi mogao duboko doživjeti Reiki,
ne moraš u njega vjerovati.
Ne moraš vjerovati ni u slast
nekog voća da bi uživao u njemu.
Ali zagristi moraš!
– iz knjige “Reiki” Boda Baginski i Shalile Sharamon)

Ako želite dobiti neku općenitu sliku o Reiki sustavu prirodnog iscjeljivanja, mi  bismo vam preporučili da pročitate dvije knjige koje vrlo realno i ozbiljno opisuju praksu tradicionalnog Reiki Usui sustava i u kojima nema “new age” dodataka ni inačica. To su “Reiki – život u vašim rukama”, Paula Horan; i “Reiki: univerzalna životna energija”, Bodo Baginski & Shalila Sharamon.

(Obje knjige su bile izdane u suradnji s našom, sada ugašenom Hrvatskom Asocijacijom Reikista).
(ŽIVOT BEZ LJUBAVI
Vjera bez ljubavi čini nas fantičnima.
Dužnost bez ljubavi čini nas zlovoljnima.
Red bez ljubavi čini nas sitničavima.
Moć bez ljubavi čini nas nasilnima.
Pravednost bez ljubavi čini nas okrutnima.
Život bez ljubavi čini nas bolesnima. (str. 60.)
PRIMAJ
Samo se prazna posuda može ispuniti svježom, životnom vodom.
Zato odloži na to kratko vrijeme svoja uvriježena očekivanja i zamisli.
Isprazni se na trenutak. Budi otvoren. Primaj. (str. 35.)
Slijedite životne događaje,
jer će vas oni dovesti do ljudi i mjesta koji će vam pomoći u duhovnom rastu.
Phyllis Lei Furumoto   (str. 189.) – iz knjige “Reiki” Boda Baginski i Shalile Sharamon)

paolahoranNapomena: obje knjige ponuđene su na download u našoj facebook grupi “Reiki grupa- Zagreb“.

T.L.Val, Zagreb, 30.10.2013.
Tags:  

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>