Mogu li se Reiki tretmani raditi noću?

 

reiki_symbolPitanje: Čula sam da se ni jedna duhovna tehnika, pa tako ni Reiki nebi smjela raditi noću, jer su noću navodno “loše” energije. Je li to točno? (N.N)

Odgovor: Netočno. Reiki se može i smije prakticirati u bilo koje doba dana, a tako i bilo koji drugi oblik rada na sebi.
Dan ili noć samo po sebi nemaju nikakvu dobru ili lošu konotaciju. Čovjek je taj koji im zbog raznih razloga pridaje različite konotacije (dobro/zlo, svjetlost/tama). Noć na našoj planeti nastaje zbog rotacije Zemlje u odnosu prema Suncu, a ne zbog “loših energija” ili “sila tame”. U svakom trenutku, uvijek je negdje na planeti noć ili dan, ovisno o položaju Zemlje prema Suncu, tako da kad god šaljete Reiki uvijek ga šaljete po danu i po noći u isto vrijeme. Ne možete sebe “izuzeti” s planete, bar ne još 😀
Također, ne postoji neko pravilo u koje doba dana bi “trebalo” raditi Reiki. Svatko od nas ima drugačiji bioritam, navike, pa s obzirom na to svatko radi Reiki u ono doba kad mu najviše paše.

Luna. T Val

Tags:  

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>