Procesi kroz Reiki

reiki-hand2(Izvor: Reiki obavijesti Hrvatske Asocijacije Reikista; interna Reiki skripta

VAŽNO: ukoliko kopirate sadržaj, molimo vas da navedete izvore)

Kod osoba koje redovito prakticiraju Reiki, dolazi do povećanog dotoka Univerzalne Životne Energije. To znači da se počinjemo prilagođavati finijim titrajima Kosmičke Energije koja teče kroz nas i da se polako usklađujemo s njom. Tako i mi sami počinjemo vibrirati brže i to na svim razinama, što znači da promjena uz fizičko tijelo zahvaća i suptilnija tijela, energetska središta (čakre), odnosno osobu u cijelosti.
Reakcije koje mogu nastati pri usklađivanju na finije energetske vibracije načešće nazivamo procesima. Tako se procesi čišćenja kod nekih mogu dogoditi i neposredno nakon inicijacija u Reiki, zatim u radu s 1. stupnjem, no ipak se najburniji procesi događaju kod mentalnih tretmana 2. stupnja Reikija. Procesi mogu varirati u intenzitetu i to od blagih i gotovo neprimjetnih, pa sve do izuzetno burnih i neugodnih. Neki traju kratko, svega nekoliko dana, a zna se dogoditi i da traju po nekoliko mjeseci. Mogu slijediti jedan za drugim, ili nam se može dogoditi samo jedan. No, kako svatko od nas pri susretu s Reiki Energijom reagira drugačije: tako je posve u redu da jedni ne primjećuju gotovo nikakve promjene (što ne znači da ih nema), dok drugi gotovo odmah ili tek kroz neko vrijeme primijete da se nešto “počelo događati”.
Procesi koji se najbrže i najlakše primijete su oni koji zahvaćaju naše fizičko tijelo, a to između ostalog mogu biti: bolovi na pojedinim dijelovima tijela, povišena temperatura, pojačano znojenje, povraćanje, robavne smetnje, promjene u prehrani, promjena u težini, povećana potreba za spavanjem, nesvjestica i dr.
Na psihičkoj razini može doći do razdražljivosti, preosjetljivosti, plača, svadljivosti, agresivnosti, strahova, a također u prvi plan mogu izbiti davno potisnute emocije, sjećanja itd.
Procesi na duhovnom planu možda su ipak najmanje neugodni jer dolazi do povećane potrebe za mirom i meditacijom, razvija se intuicija i percepcija, raste interes za duhovno…

Većina nas koji smo prošli kroz neki burniji proces ili ga upravo prolazimo skloni smo ga promatrati kao neku pomalo “negativnu nuspojavu”, no moramo biti svjesni da je svaki proces u svojoj osnovi pozitivan jer se otpuštaju negativne energije, blokade, loši misaoni obrasci, emocije i sl. Ukoliko se s vama nešto događa, a niste sigurni radi li se o procesu, budite oprezni i svakako posjetite liječnika te temeljito provjerite svoje zdravstveno stanje da ne bi došlo do toga da simptome neke eventualne bolesti zamijenite s procesom. Ako ste posve sigurni da ste u procesu, a teže se nosite s novonastalom situacijom:
Također provjerite svoje zdravstveno stanje kod liječnika.Konzultirajte se sa svojim Reiki učiteljem ili terapeutom.Pokušajte spoznati poruku na koju vam proces ukazuje.

Ukoliko radite mentalne tretmane, a postane zaista neizdrživo, prekinite s tretmanima na neko vrijeme ili radite na nečem drugom.
Nakon nekoliko mjeseci u kojima procesi slijede jedan za drugim, moje osobno iskustvo mi govori da zapravo svaki proces stiže nekako baš u “pravo vrijeme” i to tad kad je osoba spremna suočiti se s određenim problemom. Svakom takvom iskustvu kažem “da”, i kad obavi svoje “veliko energetsko pospremanje” puštam ga da ode. Iako zna biti zaista teško, nastojim ne prekidati tretmane i izdržati do kraja i iz svega nešto naučiti o sebi. Iz svakog procesa izlazim promijenjena i svjesnija. Radost, mir i osjećaj povezanosti s “višim izvorom” stalno raste, a s njim i osjećaj apsolutne sigurnosti i voljenosti. Također, unutar mene raste i iskustvo ljubavi, ne prema nekome ili nečemu, nego kao osjećaj stalno prisutan u pozadini svega. Na svaki proces gledam kao na “učitelja” i prihvaćam ga sa zahvalnošću jer je to za mene samo još jedna stepenica na putu samospoznaje.

Autor: prof. Luna T.Val, Reiki majstor-učitelj

Tags:  

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>