Tretmani planetu Zemlji putem Reikija i sl. tretmani

zemljaU posljednje vrijeme internet su preplavili pozivi i pozivnice da se rade tretmani za državu tu i tu, pa ovu ili onu, pa ratna područja i sl. Naravno da su Reikisti, kao i ostali alternativci, praktičari raznih tehnika, “starseeds, lightworkers, lightwarriors” i svi otvorenog srca jako otvoreni za ovakve pozive jer istinski žele bolji svijet. Mi svi zajedno smo populacija koja je ekstremo osjetljiva, koja suosjeća, koja želi pomoći. I kad si takav, tako nježna duša, gotovo automatski se odazivaš na ovakve pozive.
No… ovdje ima jedan problem. Odnosno probelmatika je šira, ali srž je pravo razumijevanje prirode svijeta u kojem živimo. A taj svijet, odnosno sustav je ustrojen na jedan vrlo umjetan način, vrlo nehuman, predatorski i hijerarhijski. Svi smo svijesni da globalno u našem svijetu i sustavu mnogo toga “ne štima”, da ne kažem da nije normalno, a uvjeravaju nas da je normalno. Mislim da ne moram pisati eseje ovdje jer manje-više svi znamo o čemu se radi i jer o tome gotovo svakodnevno razgovaramo na raznim temama.
Poanta ovdje, na koju želim ukazati jest da kad iz svemira gledamo Zemlju, nema na njoj nikakvih granica, nigdje ne pišu nazivi država, glavni gradovi i sl. stvari.
Imena država, glavni gradovi, državna uređenja – su nazivi sustava, ljudski dogovor,podjela, sukob.. itd.

Individualnost planeta ne poznaje takve podjele. Gea se ne identificira s državnim granicama. I što je najvažnije Zemlja kao planeta, ili Gaia kao živi organizam ne prima energiju koju šaljete na bilo koji način nekom nazivu unutar umjetnog sustava. Onda odlazi uptavo tamo gdje sam rekla – sustavu. Slikovito rečeno, ako krenete slati energiju nekoj državi koja je u ratu, energiju prima upravo ono što čini tu “državu”, dakle državni aparat, njihova vlada, ustroj države kao takav – vojska, policija, sudstvo… i tim radom niste ništa napravili za dobrobit Zemlje, već za sustav te države. Pa sad razmislite malo… ako ta država ratuje, ako ima npr. neki represijski sustav, vladu i sl. vi ga tako podržavate. A to sigurno nije ono što ste željeli. Stoga – nedajte se manipulirati ovakvim pozivima. Budite svjesni sebe. Budite svjesni onoga što radite, sve što radite radite s dubokim razumijevanjem.

U mnogim tekstovima, knjigama, djelima govori se o tome kako će u vremenima prije “shiftinga” (ukoliko do njega dođe), odnosno prelasku, odnosno sljedećem evolucijskom koraku – nazovite naš napredak imenom koji vama najbolje odgovara – dakle u tim vremenima bit će mnogo onih kojima taj prelazak neće odgovarati, i bit će mnogo lažnih učitelja, gurua koji će obmanjivati ljude da bi se bavili ili nevažnim stvarima ili krivim stvarima ili bili usmjereni na održavanje starog, dualnog načina života, starog hijerarhijskog predatorskog svijeta. Sljedeći evolucijski korak bi trebao biti življenje iz razine srca. Mnogi od nas već sada tako i žive i svojom ljubavlju i načinom života pomažu taj evolucijski korak.
Stoga, ne dozvolite da se vaša energija, i vaš rad, vaša duhovnost i vaš intelekt podcjenjuje da bi bili manipulirani u svrhu besmislenog, ili beskorisnog rada, odnosno rada u korist elite, bankara i vladajućih.

p.s. Reikisti kad šalju tretman planetu Zemlji uvijek vide, odnosno vizualziraju čitavu planetu bez ikakvih granica i podjela, kao sjajnu, plavičastu kuglu u svemiru. I to je posve dovoljno da čitav organizam planete iskanalizira i izrezonira s namjerom Ljubavi i Svjetlosti.
Šaljući Reiki tretman, ukoliko ga Gaia treba, on se automatski kao i kod ljudskog tijela kanalizira tamo gdje je potrebno.
Dakle ako čovjek zapravo sam “uvlači” kroz kanal onoliko energije koliko mu je potrebno, i sama mjesta “povuku” koliko i gdje je potrebno, tako reagira i Zemlja. Vrlo jednostavno.

Hvala vam na pažnji i razumijevanju.

p.s. nedugo nakon što sam na forumu rei.comhr objavila ovaj tekst stigao mi je jedan komentar na ovo koji je glasio: bitna je namjera.

Ja na to dogovaram onom starom narodnom mudrosti da je “put do pakla popločan  dobrim namjerama”.

Kod Reikija je sve vrlo, vrlo jasno – što si precizniji u traženju onoga što želiš, na čemu želiš raditi – to su rezultati brži i konkretniji. Ako ti jasno izraziš namjeru da energija ide nekoj “državi”, ona tamo i ide, odnosno upravo onome što čini tu državu – dakle sustavu. A to što si ti mislio da ona ide jadnom gladnom napaćenom narodu te države je druga stvar. Radi onda konkretnim ljudima,i ispravno se izrazi u prizivu, ispravno postavi namjeru, a ne državi tog i tog naziva.

Where attention goes, energy flows. – > Dakle oprezno s pažnjom. Ispravno se izražavati, formulirati stvari, biti jasan, točan i precizan. U ovom radu nema – “ja sam mislio”…
Misliti i znati nisu isto.

prof. Luna T. Val – Reiki majstor-učitelj

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>