Zašto sam se odlučila inicirati u Reiki

reikispiral1Bila sam oduvijek boležljiva, a onda sam se ozbiljno razboljela i postala očajna zbog toga. Imala sam tumor hipofize (adenom prolaktinom) i jedino što su doktori predlagali bila je operacija i kasnije život na hormonskim supstitutima.
Nikako se s tim nisam mogla pomiriti, nisam imala niti 20 godina i bila mi je užasavajuća pomisao da mi čeprkaju po glavi s noževima s neizvjesnim rezultatom. Odbila sam operaciju što je moje roditelje bacilo u teški očaj jer su mislili da ću umrijeti.
Tražila sam neko drugo rješenje. Tada u HR i nije bilo kao danas baš nešto od tehnika na izbor, svega dvoje troje bioenergetičara, yoga, meditacija i najave nekakvih Reiki tečajeva. Raspitala sam sam se i rekoše mi da to služi iscjeljivanju.

Otišla sam i nisam požalila. Bila je to prekretnica u mom životu na svim poljima. Ušla sam u to samo sa željom za iscjeljenje, a dobila sam puno više od toga. Tada nisam ni znala da će to kasnije postati moj način života i duhovni put i vrata za samospoznaju.

Iscjelila sam svoj problem. Sjećam se da je trebalo 83 mentalna tretmana za iscjeljenje. Imam dokumentirano. Bolest se više nikada nije vratila. Bilo je to moje malo čudo. Osjećala sam poriv da želim živjeti Reiki i uzvratiti sa zahvalom i zato sam s tom tehnikom otišla do kraja.

Reiki je ispunio moja očekivanja, i puno više od toga. Učim i danas kroz njega. Svaki put kad na nekog položim ruke – to je učenje i o meni i o toj osobi.

Reiki me vodi i onim putevima gdje riječi prestaju i područjima koje je nemoguće običnim jezikom opisati.
Vrlo često pomislim… “kad bi bar ljudi znali ono što ja znam… počeli bi prakticirati”…

Svaki put kad mi se nešto dogodi, ako se razbolim … znam gdje je “pipa” koja nikad ne presušuje.
I ne, Reiki nije čarobni štapić, niti svemoguć… ali onoliko koliko može… pa to je sjajno.
A ono što ne može… ionako nije do njega, nego do naših vlastitih granica i ograničenja.

© Luna T.Val
Tags:  

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>