Primjena Reikija u svakodnevnom životu

reikihands1Reiki tehnika je prvensteveno tehnika samopomoći kojom možemo pomoći i drugim osobama. To je tehnika koja istovremeno djeluje na fizičko i energetsko tijelo. Energetskim tijelom, pojednostavljeno, možemo nazvati onaj dio nas za koji znamo da postoji a ne možemo ga opipati. Upravo u tom, energetskom tijelu svakog ljudskog bića, bez obzira na njegovu rasnu, etničku ili vjersku pripadnost, nalazi se određena struktura (kanal) za propuštanje Univerzalne životne energije, koju je moguće primjeniti u svrhu uklanjanja fizičkih i psihičkih tegoba i olakšavanja svakodnevnih životnih situacija. Zato možemo reći da je to tehnika čovječanstva kojom su se ljudi nekada služili, na što nam ukazuju i sjećanja. Naime, kada nas nešto zaboli, mi automatski polažemo ruke na to mjesto, jer se naša struktura sjeća da smo nekada sebi pomagali upravo polaganjem ruku na dio tijela na kojem se pojavio neki problem.

Reiki tehnika I stupnja primjenjuje se polaganjem ruku na svoje ili tuđe tijelo. Kada se kroz obuku na tečajevima Reiki tehnike energetska struktura za kanaliziranje Univerzalne životne energije ponovo osposobi, energija poteče tijelom kroz tjeme do grudnog koša gdje se grana u ruke i zaustavlja u dlanovima.

U ovoj tehnici ne radi se o davanju Univerzalne životne energije, već se tijelu omogućava upijanje energije. Kada ruke sa otvorenim kanalom položimo na neki dio svog ili tuđeg tijela, tada taj dio tijela upija Univerzalnu životnu energiju, koja u sebi nosi informaciju o usklađenosti s prirodnim zakonima i sve na što naiđe, a nije u skladu s tim zakonima, ona dovodi u sklad. Za ljudsko biće, biti u skladu s prirodnim zakonima, znači živjeti u zdravlju, ljubavi i blagostanju.

Prva i osnovna prepreka, odgovorna za pogrešan način življenja, kao i za bolesti je stres. Način života postao je svakodnevno skupljanje stresa, kao reakcije na događaje koji nam, iz bilo kojeg razloga, ne odgovaraju. Svaki puta, kada tijelo kao odgovor na neugodnu situaciju odreagira proizvodnjom stresa, spremimo ga negdje u svom tijelu. Iz dana u dan, u tijelu su sve veće nakupine stresa, koje možemo poistovijetiti s mentalnim smećem koje onečišćuje tijelo. Svaka nakupina stresa sprečava normalan protok energije kroz tijelo i postaje podloga za stvaranje bolesti. Kako bi bolest mogla živjeti i razvijati se, potrebna joj je hrana, a to su stresovi u tijelu. Što je više stresa, to više slabi prirodni obrambeni mehanizam u tijelu, a time se omogućava proizvodnja drugog faktora, odgovornog za loša psihička stanja i bolest, a to su teške misli i emocije.

Kombinacija stresa, teških misli i emocija neminovno rezultira nekom bolešću. Svaki takav proces, prvo se događa na energetskoj, a potom se spušta na fizičku razinu.

Energija koja tijelom teče pravilnim protokom osigurava zdravlje, a stresovi u tijelu predstavljaju poremećaj u obliku, čiji je sadržaj nastao uslijed pogrešne informacije. Kada se dio tijela, u kojem se nalazi nakupina stresa, natopi Univerzalnom životnom energijom, tada ta energija koja u sebi nosi informaciju usklađenosti, počinje reprogramirati nakupinu pogrešno programirane energije odnosno stresa, te transformirati istu u opet protočnu energiju usklađenu s prirodnim zakonima. Na ovaj način, primjenjujući Reiki tehniku, moguće je ukloniti stres iz tijela. Uklanjanjem stresa bolest ostaje bez hrane te se postepeno i ona povlači.

Jedan od primjera iz prakse: kod ,osoba koje su imale kamenčiće u bubregu, bilo je potrebno najduže tri mjeseca tretirati bubreg Reiki tehnikom I stupnja i kamenčići su se rastvorili i kao pijesak izmokrili.Gore opisano odnosi se na jednu od dvije osnovne mogućnosti kroz koje djeluje Reiki tehnika, a to je rad na fizičkoj razini tijela i uklanjanju raznih bolesti.

Druga osnovna mogućnost ove tehnike jest mogućnost lakšeg življenja u svakodnevnici. Sve što se svakom od nas tijekom dana događa je prolaženje kroz različite situacije. Kada se nađemo u situaciji za koju znamo rješenje, nakon prolaska kroz tu situaciju, uglavnom o njoj više ne razmišljamo i nastavljamo funkcionirati bez stresa. Kada se nađemo u situaciji koju ne znamo riješiti, tada kažemo da imamo problem. Problem znači sam za sebe ne postoji, to je uvijek situacija u kojoj se ne snalazimo, odnosno za koju nemamo odgovor. Međutim, naša energetska struktura je takva, da smo zahvaljujući njoj osigurani da u svakoj situaciji sebi možemo pomoći, samo se znanje o tome izgubilo. Upravo kroz Reiki tehniku ponovo dolazimo do njega. U energetskoj strukturi nosimo odgovore za svaku situaciju u kojoj se tijekom života možemo naći. Taj dio možemo nazvati područjem sveznanja i možemo ga zamisliti kao poveću zdjelu punu sitnih mjehurića. U svakom mjehuriću nalazi se odgovor odnosno uputa kako što jednostavnije i bezbolnije proći kroz neku životnu situaciju. U svakodnevnim situacijama funkcioniramo preko racija. Područje racija i područje sveznanja nisu na istom mjestu. Kako bismo si lakše predstavili tu sliku, zamislimo da se racio nalazi u području glave, a područje sveznanja niže u tijelu. Kada se nađemo u nekoj situaciji potrebno je da mjehurić iz područja sveznanja ispliva do racija i da nam da odgovor potreban za rješavanje te situacije. Tako funkcioniramo kada je protok energije usklađen s prirodnim zakonima. Međutim, prostor između područja sveznanja i racija je dio nas u koji također spremamo stresove, odnosno pun je energetskih nakupina koje onemogućavaju normalan protok informacija. Tada se događa da satima ili danima razmišljamo kako riješiti problem i činimo to sve dok se onaj mjehurić, odnosno informacija ne uspije probiti između stresova od područja sveznanja do racija. Vrijeme koje je potrebno za dolazak informacije iz područja sveznanja do racija, odnosno do rješenja tzv. problema, najbolji je pokazatelj koliko je tijelo pretrpano stresovima.

Opet se ponavlja isti sustav rada, već opisan u radu na fizičkoj razini odnosno kod bolesti. Natapajući tijelo Univerzalnom životnom energijom reprogramiraju se svi stresovi u tijelu omogućavajući pravilan protok energije i informacija, te na taj način u svakom trenutku života možemo dobiti potrebnu informaciju iz područja sveznanja na područje racija, a čime si uveliko olakšavamo svakodnevni život. Primjenjujući Reiki tehniku, kroz neko vrijeme možemo registrirati kako kroz svoje životne situacije prolazimo bez problema. Život postaje jednostavniji, lakši i ljepši.

Svaki puta, kada registriramo kako imamo problem, stvaramo i dodatni stres kroz ljutnju, brigu itd., te se još više blokiramo i još teže funkcioniramo. Zbog toga je Reiki tehnika toliko dobrodošla svakom ljudskom biću, sa svrhom olakšavanja svakodnevnog življenja, jer živjeti u skladu s prirodnim zakonima odnosno u ljubavi, zdravlju i blagostanju znači živjeti bez stresa, a primjenom Reiki tehnike najviše se postiže upravo u tom području.

Reiki tehnika djeluje potpuno prirodno i osim tečaja za osposobljavanje za rad ovom tehnikom nisu potrebne nikakve posebne obuke. Vrlo je jednostavna za primjenu a daje izvrsne rezultate, za koje ponekad mislimo kako graniče s nemogućim. Do takvog zaključka dolazimo jer ne poznajemo djelovanje prirodnih zakonitosti, a još manje poznajemo strukturu i zakonitosti vlastitog tijela.

Gore opisani postupci govore o mogućnosti rješavanja zdravstvenih i ostalih problema kada oni već postoje. Međutim, ova tehnika djeluje i preventivno, jer također sprečava pojavu bolesti i stvaranje neugodnih situacija u životu. Ako radom na energetskoj razini uklonimo poremećaj u protoku energije, tada se taj poremećaj nikada neće niti spustiti na fizičku razinu, odnosno do fizičkog oboljenja nikada neće niti doći. To je ono, što Reiki tehnika nudi prije svega, jer pruža mogućnost življenja bez bolesti i neugodnih situacija.

Već je rečeno, kako se sve što se u životu događa, događa prvo na energetskoj razini a potom se spušta na fizičku razinu. Tako se događa da se neka osoba ne osjeća dobro, a klasičnim medicinskim pregledom i aparatima teško je ili nemoguće ustanoviti o čemu se radi. To se događa iz razloga što tegobe počinjemo osjećati već na energetskoj razini. Nije moguće ustanoviti vremenski period potreban za spuštanje bolesti sa energetske na fizičku razinu, no kada se spusti, bolest je već uznapredovala. Međutim, ustanovljeno je kako se u vremenskom periodu od 3 tjedna do 3 mjeseca, rezultati primjene Reiki tehnike registriraju i na fizičkoj razini, onosno u tom vremenskom periodu se javljaju prvi jasni pokazatelji o povlačenju bolesti. Daljnji tijek ovisi o vrsti bolesti.

Kao što je već rečeno, ova tehnika djeluje preventivno na energetsku razinu tijela, na kojoj svi poremećaji i počinju, te je iz tog razloga moguće pratiti uspješnost rada Reiki tehnikom i na uzrocima bolesti i problema. Obzirom da je bolest na fizičkom tijelu posljedica poremećaja nastalog na energetskom tijelu, ako se poremećaj uklanja samo sa fizičkog tijela, ne može se govoriti o trajnom rješavanju problema nego samo o privremenom. Za trajno rješenje problema, potrebno je ukloniti i uzrok tog problema, a on se uvijek nalazi na energetskoj razini. Kako se primjenom II stupnja Reiki tehnike, radi upravo na uzročnoj razini, moguće je problem riješiti u potpunosti.

Primjenom Reiki tehnike oplemenjujemo svoj život, na način da oslobođeni bolesti i nerješivih situacija u svom životu možemo funkcionirati kroz nutarnji mir i ljubav.
Kada smo opterećeni fizičkim bolovima i stalnim neugodnim situacijama, teško je moguće živjeti opušteno i zadovoljno, a tek kada funkcioniramo na takav način, možemo reći da živimo životom dostojnim čovjeka. Tamo gdje medicina stane, čovjek može dalje, jer čovjek ima samo ona ograničenja koja si sam postavi.

U gornjem tekstu teško je bilo opisati sve mogućnosti Reiki tehnike zbog ograničenja prostora, ali vjerujem kako je i ovo što je opisano dovoljno da Vas makar potakne na razmišljanje o svim skrivenim mogućnostima ljudskog bića.
Pridružite nam se u nastojanju da svaki čovjek svoj život učini ljepšim i lakšim, jer jedino svatko sam za sebe to može učiniti.
Mijenjanje svijeta počinje mijenjanjem sebe.

(izvor: rei.com.hr /prvi put objaljeno u štampanom izdanju Reiki obavijesti Hrvatske Asocijacije Reikista)

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>