Tjedna planetarna meditacija

planetarnameditacija

Osim efekata i dobrobiti koje svaki pojedinac ima ako se bavi meditacijom, ne smijemo zaboraviti koliko dobrobiti od meditacije svakog pojedinca ima i društvo/okolina. Osobito ukoliko se više pojedinaca udruži, nastaje vrlo moćna energija grupe. Što bi se dogodilo kad bi, ako je već nemoguće da svi, a onda bar većina Zemljana meditirala ili radila neku svoju tehniku u istom trenutku? Vrlo brzo bi se dogodila transformacija i pojedinca samog, kao i šire zajednice, pad sustava hijerarhije i iskorištavanja, dogodila bi se stvarnost kakvu smo oduvijek trebali živjeti.

Većina čeka neko “novo doba”, “nekog tko će nas spasiti od nas samih”, od “njih”, itd. itd. Kako promijeniti stvari? Kad će početi ta neka promjena koju svi čekaju kao ozebli sunce? Može početi odmah, ovaj trenutak, sada, djelovanjem i vlastitim izborom da ne budemo samo pasivni element koji čeka da netko drugi sve napravi.
Imamo izbor nešto učiniti. Smatram ovo sjajnom inicijativom da se unatoč različitostima u mišljenjima, tehnikama, stanjima svijesti iz kojih djelujemo ipak okupimo oko istog cilja.
Nekoć davno, na Atlantidi, postojao je jedan dan u godišnjem ciklusu kad su ama baš svi (kad kažem svi, onda zaista mislim na “svi”) pripadnici Naroda udruživali svoju svijest i um u Jedno. Nitko i ništa nije moglo razbiti tu Jednost. Onog trenutka kad je prestala ta praksa, dogodio se i pad Atlantide čije posljedice trpimo i dan danas razdvojenošću i iluzijom da je nešto što se događa na drugom kraju planete daleko i da nema veze s nama. Ima veze. Sve što se događa bilo kome, dobro ili loše ima veze i s nama osobno. Odgovonost za naš planet nije samo na različitim vanjskim faktorima za koje su nas uvjerili da nemamo utjecaja, već je i na nama samima. Hoćemo li se oduprijeti i zaista nešto učiniti. Ovo je prilika. Djelujmo!zajedno

Za razliku od drugih kolektivnih meditacija ova je najmanje podložna manipulaciji baš iz razloga što je ovdje bitan samo pozitivan efekt meditativnog stanja (energetsko polje koje nastaje od svakog pojedinca ili grupe koja meditira). Ne zhtjeva se nikakva vizualizacija, ne postoji ništa na “što se treba misliti”, ne postoji vođa, ne postoje pravila što se točno treba raditi, svatko je slobodan meditirati na način/tehnikom koju želi  ili raditi neku tehniku koja dovodi u meditativno stanje. Mnogo pojedinaca na ovaj način podiže energetsku frekvenciju planeta i s vremenom će s njega polako otpadati sve ono nižih vibracija. To je smisao svega. To je aktivna promjena svjeta u kojem živimo.

Glavna ideja je održavati svjetsku meditaciju jednom tjedno u isto vrijeme kad bi sve grupe i pojedinci  meditirali svatko na svoj način(onom tehnikom kojom se inače netko bavi). Ako svi meditiramo u isto vrijeme, stvara se vrlo moćno polje koherentne rezonancije koje onda uistinu počinje transformirati našu kolektivnu stvarnost. Čak su i znanstvene studije potvrdile pozitivne efekte grupnih meditacija na ljudsko društvo, tako svatko od vas tko bude sudjelovao u ovoj meditaciji doslovno pomaže u transformaciji života ljudi širom svijeta.

Tjedna planetarna meditacija održava se svake nedjelje u 17 h.

Inicijativa je krenula odavde:
Otvoreno pismo svim meditativnim grupama na svijetu
Planetary Meditation Update

Sastavila: Tatjana Luna Val

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>