Intenzivi

balance_of_naturePostoji ona vrsta duhovnih iskustava koja se s lakoćom postižu kad smo sami i u izolaciji, zatim svakodnevna kao rezultat dnevne rutine i prakse koju redovito provodimo, a ima i onih koje postižemo u zajednici s drugima, u grupi i za koje je važna grupna dinamika i grupna energija. Postoje razne vrste višednevnih seminara, intenziva, povlačenja i svaki ima neke svoje ljepote, dobrobiti, posebnosti.
Dragocjeni su trenuci kad se negdje možemo izdvojiti i raditi na nekom zajedničkom cilju, na sebi, učiti nešto novo. Već sam odmak iz svakodnevnog daje veliku blagodat našem biću, a osobito ako smo u dobrom društvu i imamo neku svrhu. Stava smo da je izuzetno korisno bar jednom godišnje provesti par dana u izolaciji, u „bivanju sam sa sobom“, i napraviti veliko pospremanje „sebe“, opustiti se, napraviti odmak od sustava. Također jednako važna bila bi i grupna povlačenja bar jednom-dvaput, ako ne i više godišnje, u skladu s mogućnostima izlaska iz svakodnevnice.

S obzirom da smo sami pobornici takve prakse i da nam je važan taj godišnji ritam za osobni rast, kreirali smo vlastite energetske intenzive, svaki pojedini s nekim drugim učenjima i ciljevima.

Osnovni princip je da se izdvojimo od petka poslije podne sve do nedjelje navečer izvan grada, bez telefona, interneta, vanjske komunikacije; jedemo lagane vegetarijanske obroke i posvetimo se isključivo radu na sebi i s drugima.

 

Intenzivi se održavaju nakon što se skupi minimalan broj zainteresiranih, tako da se u svakom trenutku možete prijaviti na naš mail ili osobno na našim grupama.

Sljedeći intenziv planira se za sad u studenom,  bit će to „energetski intenziv“, a detalje ćemo objaviti uskoro.