Mayansko iscjeljivanje

6233776Mayansko iscjeljivanje je usklađivanje sa kosmičkim ritmovima kroz elemente vode, vatre, zemlje i zraka. Koncept mayanskog iscjeljivanja je jednostavan – Maye kažu da: “ako tvoju medicinu, tvoj lijek ne razumije dijete od 5 godina, onda ne služi ničemu.Što je jednostavnija – moćnija je.”

Cjelokupno iscjeljivanje bazirano je na 4. koncepta: 1.) 4 tijela 2.) 7 čakri 3.) 13 zglobova 4.) 20 kalendara Maya. u Iscjeljivanju primjenjujemo 4 elementa na zglobove.

Postoji 40 nacija Maya. Svaka ima svoj jezik i kosmoviziju kao varijantu one zajedničke. Svaka nacija je čuvar različitih energija, specijalzirana za neko područje . npr. jedni su čuvari kostiju (liječe prijelome), drugi crteža, kristala, vatre (Quiche), mudrosti (Mam), igre (Achi), iscjeljivanja (Teksiteko)…

1262778Sva učenja se prenose oralno preko starih mudraca koji predstavljaju vodiče i one koji služe narodu. Uspijevaju smanjiti nesreće, ali ako se nešto treba dogoditi – događa se jer se ne može utjecati na sve procese. Imaju duhovnu tehnologiju kojom upravljaju teluričkim i kosmičkim energijama. Imaju tehnike vizualizacije, te kad se neka energija pojavi na putu mogu ometati njezin proces. Npr. mogu stvarati oblake. Imaju superiorno razumijevanje jer su pripremani za to još dok su bili u majčinoj utrobi. Kad se rode stavlja im se 13 poveza na oči i postepeno svake godine skida se jedan povez, znači 13 godina žive u tami.

Ponekad, čovjek se opire procesu prihvaćanja života, frustrira se i zato se razbolijeva. Ne razumije da sve u Univerzumu predstavlja lekciju. U univerzumu mi smo glumci. Ne treba biti u zavadi sa energijama i osobama. Maye preporučuju oproštaj. Treba postojati razumijevanje da sve ima svoju svrhu i na to se orijentirati. Svakome su potrebni ispiti na putu. Sve su to lekcije da bismo se pokrenuli, a kad se to razumije sve se harmonizira. Potreban je proces da bi se evoluiralo. Kalendar Maya je mapa koja omogućava razumijevanje zašto se stvari događaju.

Kosmovizija Maya – svi smo dio velike obitelji, dio velike zajednice. Iznad nas ima 13 dimenzija, a ispod 9. Dimenzija u kojoj se nalazimo je NAHP, a iznad nas je PACIL koja ima drugo vrijeme. Na Zemlji postoje mjesta gdje se prolazi u taj svijet. Razlika u dimenzijama je stvar vibracije.

906855Živimo u periodu prelaska kada je teško ići ka svjetlosti. U ovim vremenima je najvažnije biti aktivan, reagirati. Promjene su postepene, promjena u 2012. je harmonična.

Trebamo biti odgovorni za naše postupke, da prestanemo sa prihvaćanjem uloge žrtve, samoopravdavanjem…. Trebamo biti svijesni i odgovorni za ono što radimo, da prihvatimo naše slabosti i nesavršenosti, da vrednujemo i volimo to što imamo. Da vrednujemo svoje i ono što nije naše, jer mnogi idu putevima koji nisu njihovi i to ih u jednom trenutku pogađa. Potrebno je tražiti i naći svoj put. Ono što radimo dio je naše funkcije i evolucije.

Za Mayansko iscjeljivanje potrebno je odvojiti oko 2 sata,potrebno je ime, prezime, datum rođenja, solarni pečat i ton osobe prema kalendarima. Izuzetno je opuštajuće i poučno i usmjereno na dobivanje prave vizije stvarnosti. Maye kažu da imati pravu viziju stvarnosti nije lako jer smo nesvjesno programirani i sve to daje pečat našoj viziji. Pravu viziju dobivamo kada gledamo nefokusirano. Iscjeljenje je uvjetovano, a to znači da ako je za osobu najbolje da se iscijeli – iscjelit će se, a ukoliko ne, dobit će razumijevanje procesa. Iscjeljenje se događa u skladu sa fizičkim tijelom i njegovom mogućnošću.

Kako izgleda tretman?

1120522Ovako izgleda tretman Mayanskog iscjeljivanja. Duboka relaksacija, otpuštanje, poniranje u sebe. Pročišćavanje aure s elementima: vatra, voda, zrak, zvuk...

Koncept mayanskog iscjeljivanja je vrlo jednostavan, jedna od premisa je: ako je za najviše božansko dobro da se osoba iscijeli, iscijelit će se, a ako ne – dovodi do spozanje i razumijevanja procesa bolesti (ili nečeg drugog, namjera s kojom ulazimo u ovaj proces). Iscjeljivanje se odigrava u skladu sa fizičkim tijelom i njegovom mogućnošću, dakle nema “forsanja”, niti sile izvana.
Cjelokupno iscjeljivanje bazirano je na 4 koncepta:
1).4 tijela,
2.) 7 čakri
3.) 13 zglobova
4.) 20 kalendara Maya
U iscjeljivanju direktno primjenjujemo 4 elementa na zglobove: vatra (to su ove svijeće koje se vide), Zemlja – kamen, Voda – čisti alkohol (ili alkohol s biljem), Zrak – vjetar (puhanje)

Zglobovi su jako bitni u ovom iscjeljivanju, Maye smatraju da su to energetski ulazi koji se zovu RUKUX i predstavljaju kapije ulaza i izlaza. ( “holon čovjeka”). Znači ti energetski vrtlozi su bili vrlo važni Mayama, povezuju se sa 13 zglobova i svaki odgovara jednoj od 7 čakri. Pri ovom procesu bitan je i polaritet lijeve i desne strane, kao i još mnogi drugi elementi.
Iscjeljivanje izgleda tako da klijent legne i opusti se, a iscjeljitelj svim ovim postupcima samo potpomaže procesima koji se događaju unutar osobe, dolazi do laganog transa u kojem se događaju razne spoznaje. Utoliko se ovo može usporediti sa bilo kojom drugom šamanskom tehnikom iscjeljivanja. Beneficije su prvenstveno – blagotvorno djelovanje na fizičko tijelo, iscjeljenje, samospoznaja, sinkronizacija putem kalendara na vertikalne kosmičke ritmove, i horizontalne majke Zemlje. Nekakvih loših posljedica nema. Nema religijskih konotacija i sl. stvari. Jedino se ovo može nekome ne svidjeti, jer je postupak malo neuobičajen u odnosu na ostale poznate tehnike iscjeljivanja.

sastavila: Tatjana Luna Val, 7 cib