Reiki

Dobrodošli na dio Rei portala koji govori o Reikiju.
S vaše desne strane je detaljni izbornik u kojem su tekstovi tematski raspoređeni za lakše snalaženje, nadamo se da će vam tekstovi biti informativni i korisni.

grand-masters-4Podučavamo Tradicionalni Reiki Usui sustav prirodnog iscjeljivanja (Usui Shiki Ryoho) i slijedimo izvornu inicijacijsku i spiritualnu liniju Usui-Hayashi-Takata-Furumoto.

Ove stranice i pripadajući tekstovi na temu Reikija  nastale su s namjerom da se učenja i znanja o tradicionalnom Reiki Usui sustavu prirodnog iscjeljivanja približe svima onima koji se za to znanje zanimaju, da se to znanje održi izvorno čistim bez “ubacivanja” stvari i teorija koje nemaju veze s originalnim učenjem i demistifikacija same tehnike.

U Reikiju je na prvom mjestu i najbitniji on sam i sve dobro što možemo tom tehnikom učiniti u našim životima i to je najvažnije za spoznati. Smatramo dakle da je bitna poruka (Reiki), a da je manje bitan onaj koji tu poruku prenosi, mi smo ionako samo kanal. No, kako ipak moramo napisati nešto o sebi počet ćemo od naših učitelja kojima i ovom prilikom želimo zahvaliti što su bili naši učitelji. Sljedivost naše inicijacijske linije možete pogledati na sljedećoj shemi:

Spiritualna linija (prikazano kao horizontalna linija) tradicionalnog Usui sustava prirodnog iscjeljivanja je :

Dr. Mikao Usui →Chujiro Hayashi→ Hawayo Takata → Phyllis Lei Furumoto

Gerda Drescher

Evan Berni Canani & Aliana Catalo

Ivan Bakić & Biserka Šprah

Luna T. Val

Branko Antunović

Inicijacijska linija je grafički prikazana kao vertikalna.

 

Branko je Reiki majstor učitelj već 5 godina. Također je i  trenutni koordinator Reiki Vatrogasaca (vidi temu Tko su Reiki vatrogaci). Nakon proučavanja i istraživanja i drugih tehnika, Reiki prepoznaje kao temelj svog energetskog rada. Svoja znanja i iskustvo redovito nadograđuje daljnjom edukacijom, istražuje i druga znanja, tehnike i pravce i interdisciplinarno ih primjenjuje u svm radu. Svoj život posvetio je samoostvarenju, dubokoj spoznaji i oslobođenju. Branko je pohađao FER i po struci je diplomirani inženjer elektrotehnike.
Živi i radi u Zagrebu.

Luna se bavi Reikijem već skoro 20tak godina, od toga je Reiki majstor-učitelj 15 godina. 7 godina je bila predsjednica Hrvatske asocijacije Reikista do njenog gašenja i 5 godina je bila koordinator Reiki Vatrogasaca u kojima trenutno radi kao volonter. Za nju Reiki nije samo energetska tehnika, već način života i put za samoostvarenje.  Dio Reiki prakse koju posebno voli je rad sa životinjama. Također Luna podržava koncept cijeloživotnog učenja pa redovito pohađa razne seminare i izučava nove tehnike i znanja koje primjenjuje u svom radu. Osim Reikija osobito je zanima područje ufologije i istraživanje paranormalnih događaja i pojava.
Od formalnog obrazovanja završila je Filozofski fakultet i KBF i po struci je profesor.
Živi i radi u Zagrebu.

Nakon gašenja Hrvatske asocijacije Reikista, Branko i Luna bave se Reikijem kao nezavisni Reiki učitelji-majstori, ne djeluju ni pod kojom udrugom niti organizacijom.